Pastelón de plátano amarillo y carne molida
Hey everyone, it is Jim, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to make a special dish, Pastelón de plátano amarillo y carne molida. It is one of my favorites. This time, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.
Pastelón de plátano amarillo y carne molida is one of the most well liked of current trending foods on earth. It's enjoyed by millions every day. It is easy, it is quick, it tastes delicious. They're fine and they look wonderful. Pastelón de plátano amarillo y carne molida is something which I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Pastelón de plátano amarillo y carne molida, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pastelón de plátano amarillo y carne molida delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Pastelón de plátano amarillo y carne molida using 18 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.
#RecetaDeFinDeMes
Esta receta me la dió mi madre espero les guste, es la primera vez que lo hago
Ingredients and spices that need to be Take to make Pastelón de plátano amarillo y carne molida:
- 6 a 8 a 8 plántanos amarillos
- 550 gr carne molida
- 3 aceitunas picadas
- 1 cucharadita alcaparras
- 1 taza pequeña de pasas
- Azúcar
- 3 cucharadas mantequilla
- Cebolla picada en cuadritos
- 1 pimienta verde o un ají picado en cuadritos
- 2 cubo caldo de pollo o de carne
- 1 cucharada orégano seco
- 1 cuchara ajo en polvo o 3 ajos pelados y machacados
- 1 (1/2 taza) leche de vaca
- 1 cucharada salsa de tomate
- Queso rallado
- 1 cucharadita Sazón ranchero
- 1 pimiento rojo cortado en forma de corazón (opcional)
- al gusto Sal
Instructions to make to make Pastelón de plátano amarillo y carne molida
- Ponemos a hervir los plátanos amarillos y le echamos el azúcar y un poquitito de sal esperamos a que estos se cuezan
- Sazonamos la carne con las aceitunas y alcaparras, el pimiento o ají, el orégano al gusto, el caldo de pollo o de carne, cebolla ajo y sazón ranchero, preferiblemente sazonar la carne unas 2 horas antes de cocinarla
- En un caldero caliente agregamos el azúcar, esperamos hasta que esta tome un color oscuro pero nunca dejar que de queme, agregamos la carne ya sazonada, movemos para que toda la carne tome color, esperamos hasta que la carne se cueza agregando si es necesario poquito de agua y así probamos y si es necesario agregamos un poquito de sal al gusto pero normalmente con el caldo es suficiente,
- Una vez esté la carne cocina echamos la salsa de tomate y esperamos 5 minutos o hasta que el agua seque, agregamos un poquito de agua, y agregamos las pasas y dejamos 2 a 3 minutos.
- Una vez la carne esté cocida retiramos del fuego
- Cuándo los plátanos maduros estén cocidos pruébalos en caso de que estén muy dulces no será necesario agregarle más azúcar más adelante, machacamos los plátanos con tenedor en mi caso lo metí a la licuadora y agregamos la mantequilla y chorros de leche. Nos aseguramos de que los plátanos estén bien machacados y suaves sin quedar ni un pedazo entero
- En una fuente para hornear con aceite engrasamos la fuente acto seguido hacemos una capa con el plátano, luego colocamos el queso sobre el queso colocamos una capa de carne encima colocamos otra capa de queso y sobre está una de plátano y luego ponemos otra capa de carne molida y sobre está colocamos la carne por último colocamos el queso rallado
- Lo metemos al horno a una temperatura de 180º Celsius durante 25 minutos
- Luego sobre el pastelón colocamos el pimiento en forma de corazón y listo ya podemos disfrutar de nuestro plato
- Buen provecho !!!
As your experience and also confidence grows, you will find that you have much more natural control over your diet regimen and also adapt your diet plan to your personal tastes in time. Whether you want to offer a dish that uses less or more components or is a little more or less spicy, you can make easy changes to accomplish this goal. To put it simply, start making your recipes on schedule. As for standard cooking skills for beginners you do not require to learn them but just if you understand some straightforward food preparation techniques.
This isn't a complete overview to quick and also very easy lunch recipes but its good food for thought. With any luck this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your household without doing a lot of heavy meals on your journey.
So that is going to wrap it up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Award-winning Pastelón de plátano amarillo y carne molida. Thanks so much for your time. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment